Afbeelding
Foto: Pixabay

Politieke vragen over ‘rattenprobleem’ in Hilversum: ‘Reactie gemeente niet direct oplossingsgericht’

Buurt & Wijk

De zware overlast die ratten in sommige Hilversumse wijken zouden veroorzaken en de reactie van de gemeente daarop dat het probleem de laatste tijd niet erger is geworden, roept vragen op bij de lokale fractie van het CDA. “De officiële reactie van de gemeente Hilversum lijkt niet direct oplossingsgericht.”

Dat schrijft raadslid Jacobine van Exel-van Dijk in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding daarvoor is berichtgeving in dagblad De Telegraaf waarin bewoners van de Mgr. Van de Weteringstraat en de Prins Bernhardstraat in het centrum klagen over rattenterreur.

De gemeente liet daarop weten dat het rattenprobleem niet erger is geworden de laatste tijd. Wel kan de hoge grondwaterstand ertoe leiden dat ratten in kruipruimten en holen nu meer worden gezien omdat ze gedwongen worden om op zoek te gaan naar drogere plekken. Verder gaf de gemeente in de krant aan dat ratten in alle wijken voorkomen, het gaat gepaard met het aanbod van afval in de vorm van voedsel voor deze knaagdieren ..